Over mij

profiel-fotoMijn naam is Inge ter Braak (1966). Ik ben getrouwd en moeder van 2 volwassen kinderen. Mijn ervaring in het werken met kinderen heb ik opgedaan als psychodiagnostisch werker en kindercoach bij een afdeling voor medische psychologie in een ziekenhuis en in de Geestelijke Gezondheids Zorg.

Naast mijn werk heb ik een opleiding gevolgd om kinderen te mogen begeleiden om bij hun kracht terug te komen. Ik ben opgeleid  tot integratief kindercoach/counselor.

In het werken met kinderen kijk ik met een open blik. Daarbij vind ik het belangrijk dat een kind niet wordt gezien als “zijn of haar klacht”, maar als iemand met verschillende kwaliteiten. Mijn focus ligt niet op een eventuele diagnose die het kind misschien al heeft gekregen. Mij gaat het om hoe het kind zijn of haar klacht zelf beleeft.

Daarnaast vind ik het fijn om ouders te ondersteunen bij de opvoeding van hun kind. Het kind kan niet los worden gezien van de context waarin het opgroeit en samen kunnen we ervoor zorgen dat het thuis en op school soepeler gaat met een kind.